Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu odležet a připravíme náplň. Jablka oloupeme, nastrouháme a promícháme s ostatními přísadami. Na vál dáme pečicí papír ve velikosti plechu.
Těsto rozdělíme na polovinu, aby byly 2 koláče. Polovinu těsta vyválíme na lehce pomoučněném papíře na vále do tvaru obdélníka, doprostřed dáme jablečnou směs, přehneme strany (NEBALÍME JAKO ZÁVIN!). Zmáčkneme, aby jablka při pečení nevytékala, pomažeme vejcem, posypeme krystalovým cukrem a ořechy nebo mandlemi.
S papírem přesuneme na suchý plech a pečeme při 180 °C do zlatova. Koláč z druhé poloviny těsta utvoříme stejným způsobem. Po upečení necháme vychladit a až potom krájíme na řezy. Před podáváním můžeme jednotlivé řezy postříkat šlehačkou.
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč