Přehnutý jablkový koláč

3.25

hodnoceno: 20
Příprava: 90 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 12
      lžíce voda
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • cukr krystal
    • 250
      g tuk
    • mleté mandle
  • Náplň
    • rozinky
    • skořice
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • mleté mandle
    • jablka
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu odležet a připravíme náplň. Jablka oloupeme, nastrouháme a promícháme s ostatními přísadami. Na vál dáme pečicí papír ve velikosti plechu.
  • Těsto rozdělíme na polovinu, aby byly 2 koláče. Polovinu těsta vyválíme na lehce pomoučněném papíře na vále do tvaru obdélníka, doprostřed dáme jablečnou směs, přehneme strany (NEBALÍME JAKO ZÁVIN!). Zmáčkneme, aby jablka při pečení nevytékala, pomažeme vejcem, posypeme krystalovým cukrem a ořechy nebo mandlemi.
  • S papírem přesuneme na suchý plech a pečeme při 180 °C do zlatova. Koláč z druhé poloviny těsta utvoříme stejným způsobem. Po upečení necháme vychladit a až potom krájíme na řezy. Před podáváním můžeme jednotlivé řezy postříkat šlehačkou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.