Do dortové formy na dno naskládejte bebečka, aby zakryly dno (možno i nalámat do děr). Z mléka (nemusí být celé dvě deci) udělejte velmi hustý pudink a přidejte do něj vanilkové cukry. Ještě do teplého pudinku vmíchejte oba tvarohy – vznikne hladká hmota, která pěkně tuhne. Tvarohy je také možné s pudinkem svařit, mají pak krémovější chuť.
Tvarohovou hmotu nalijte na 1. vrstvu sušenek a urovnejte. Na to vyklopte celý velký višňový kompot (lepší, když je sladší – kupovaný) a zatlačte višně do tvarohu. Na to položte další vrstvu bebeček. A nakonec přidejte vrstvu ze šlehačky vyšlehané se ztužovačem.
Dá se jíst ihned, ale v takovém případě nedrží tvar. Lepší je počkat do druhé dne, jestli to vydržíte. Chuťový orgasmus zaručen!
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)