Přesnídávkový řez ala štrúdl

3.33

hodnoceno: 3
Příprava: 15 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Poleva
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce med
    • 400
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g rozinky
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      prášek do pečiva
    • 100
      g vlašské ořechy nahrubo nasekané
    • 50
      g hera
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 190
      g přesnídávka jablečná jedna sklenička
    • 4
      ks jablka velká
    • 250
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku s práškem do pečiva.
  • Nakonec lehce vmícháme nastrouhaná jablka, která jsme ochutili skořicí a zakápli citronovou šťávou. Posypeme posekanými ořechy a rozinkami.
  • Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.
  • Pečeme asi 40 minut při 150 °C. Po upečení ho potřeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme přidali před rozpuštěním 2 lžíce medu.
  • Necháme vsáknout a podáváme. Už není potřeba cukrovat. Když je doma šlehačka, tak na porci nastříknu kopeček, aby to bylo ještě kaloričtější.
Zařazení: Koláče Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: