Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, vodu, kakao, mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na cca 12 minut.
Hotový upečený plát necháme vychladit, pak ho nožem rozdělíme na tři díly, které si na sebe položíme, nožem zarovnáme okraje. Odřezky si v misce rozdrobíme najemno.
Mléko svaříme s pudinkem. Do horkého pudinku vmícháme máslo a za občasného míchání necháme zchladnout. Pak do pudinku dohladka zašleháme cukr s tvarohem.
Krémem potřeme první, druhý i třetí díl upečeného korpusu a naskládáme je na sebe. Pak řezy potřeme i z boků, vršek posypeme korpusovou drobenkou a dáme vychladit a proležet.
Pokud nechceme řezy sypat korpusovou drtí, můžeme je polít čokoládovou polevou, posypat čokoládou, ořechy apod.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka