Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, vodu, kakao, mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na cca 12 minut.
Hotový upečený plát necháme vychladit, pak ho nožem rozdělíme na tři díly, které si na sebe položíme, nožem zarovnáme okraje. Odřezky si v misce rozdrobíme najemno.
Mléko svaříme s pudinkem. Do horkého pudinku vmícháme máslo a za občasného míchání necháme zchladnout. Pak do pudinku dohladka zašleháme cukr s tvarohem.
Krémem potřeme první, druhý i třetí díl upečeného korpusu a naskládáme je na sebe. Pak řezy potřeme i z boků, vršek posypeme korpusovou drobenkou a dáme vychladit a proležet.
Pokud nechceme řezy sypat korpusovou drtí, můžeme je polít čokoládovou polevou, posypat čokoládou, ořechy apod.
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka