Přílohové noky

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      lžička sůl
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 50
      ml studená voda

Postup přípravy receptu

  • Vejce metličkou rozšleháme s vodou. Přidáme sůl a za stálého míchání přisypáváme mouku, než vznikne hladké těsto.
  • Množství mouky není určující. Můžeme jí použít více nebo méně. Celý proces nezabere víc než 3 minuty.
  • Noky lžičkou vhazujeme do vroucí a lehce osolené vody a vaříme, dokud noky nevyplavou na hladinu. Pak je povaříme 1–2 minuty a vytahujeme.
  • Noky vaříme na etapy.
  • Po scezení noků do misky je lehce promastíme olejem, aby se neslepily. To samozřejmě odpadá, pokud je hned podáváme s omáčkou.
  • Noky můžeme použít také jako halušky.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: