Neloupané lilky nakrájíme na 5 mm plátky, osolíme a zalijeme jablečným octem na půl hodiny.
Na pánvi podusíme cibuli, česnek, sůl, čili papričky, sterilovaná rajčata s curry asi 5-7 minut.
Do pekáčku střídavě vrstvíme lilky, dušenou směs, poslední vrstvou jsou syrová rajčata. Zalijeme směsí jogurtu a hrubě strouhaného sýra, zapečeme cca půl hodiny.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou