Listové těsto rozdělíme na 2 stejné díly, ze kterých vyválíme na pomoučeném vále dva tenké obdélníky. V pánvi na sádle zpěníme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené klobásy a osmažíme dozlatova. Než nám tato směs vychladne, tak dobře vymačkáme zelí, rozdělíme na dva díly a každý díl rovnoměrně rozprostřeme na jednotlivé obdélníky z listového těsta. Na zelí klademe náplň z cibule a klobás, zavineme do závinu, potřeme žloutkem a pečeme v horkovzdušné troubě o teplotě 160 stupňů, až jsou záviny tmavě zlaté.
Klobásy je možno doplnit nabo zaměnit s anglickou slaninou, uzeným masem apod., přidat chilli pastu, různá koření. Před pečením můžeme záviny posypat kmínem, semínky apod.
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem