Listové těsto rozdělíme na 2 stejné díly, ze kterých vyválíme na pomoučeném vále dva tenké obdélníky. V pánvi na sádle zpěníme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené klobásy a osmažíme dozlatova. Než nám tato směs vychladne, tak dobře vymačkáme zelí, rozdělíme na dva díly a každý díl rovnoměrně rozprostřeme na jednotlivé obdélníky z listového těsta. Na zelí klademe náplň z cibule a klobás, zavineme do závinu, potřeme žloutkem a pečeme v horkovzdušné troubě o teplotě 160 stupňů, až jsou záviny tmavě zlaté.
Klobásy je možno doplnit nabo zaměnit s anglickou slaninou, uzeným masem apod., přidat chilli pastu, různá koření. Před pečením můžeme záviny posypat kmínem, semínky apod.
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku…
více o Květáková polévka s mrkví