Listové těsto rozdělíme na 2 stejné díly, ze kterých vyválíme na pomoučeném vále dva tenké obdélníky. V pánvi na sádle zpěníme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené klobásy a osmažíme dozlatova. Než nám tato směs vychladne, tak dobře vymačkáme zelí, rozdělíme na dva díly a každý díl rovnoměrně rozprostřeme na jednotlivé obdélníky z listového těsta. Na zelí klademe náplň z cibule a klobás, zavineme do závinu, potřeme žloutkem a pečeme v horkovzdušné troubě o teplotě 160 stupňů, až jsou záviny tmavě zlaté.
Klobásy je možno doplnit nabo zaměnit s anglickou slaninou, uzeným masem apod., přidat chilli pastu, různá koření. Před pečením můžeme záviny posypat kmínem, semínky apod.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou