Listové těsto rozdělíme na 2 stejné díly, ze kterých vyválíme na pomoučeném vále dva tenké obdélníky. V pánvi na sádle zpěníme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené klobásy a osmažíme dozlatova. Než nám tato směs vychladne, tak dobře vymačkáme zelí, rozdělíme na dva díly a každý díl rovnoměrně rozprostřeme na jednotlivé obdélníky z listového těsta. Na zelí klademe náplň z cibule a klobás, zavineme do závinu, potřeme žloutkem a pečeme v horkovzdušné troubě o teplotě 160 stupňů, až jsou záviny tmavě zlaté.
Klobásy je možno doplnit nabo zaměnit s anglickou slaninou, uzeným masem apod., přidat chilli pastu, různá koření. Před pečením můžeme záviny posypat kmínem, semínky apod.
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové