Odblaněné roštěnky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce přes noc nebo několik hodin odležet. Před přípravou je osolíme, opět potřeme olejem a opečeme po obou stranách na grilu (nebo na pánvičce na oleji) tak, aby byly uvnitř růžové.
Opečené roštěnky dáme na talíře, potřeme kečupem, posypeme strouhaným sýrem a přelijeme majonézou promíchanou s jogurtem, cukrem, velmi drobně pokrájenou kapií a vínem. Podáváme s vařenými brambory nebo s hranolky a zeleninovým salátem.
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou