Rajská polévka Cibulku s česnekem osmažíme na oleji, přidáme plechovku rajčat a nadrobno nakrájenou bramboru. Zalijeme vývarem a… více o Rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka Na oleji zpěníme cibulku, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a… více o Jednoduchá rajská polévka
Rajská polévka s rýží Dáme vařit rýži. Mezi tím nakrájenou cibuli s prolisovanym česnekem osmažime do zlatova na sádle. Poté zalijeme 1… více o Rajská polévka s rýží
Nejkrásnější jarní dorty: Pokochejte se sladkou nádherou! Jaro je období plné živých barev, přírody, která rozkvétá, a svěžích chutí. A co by mohlo lépe… Celý článek
Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z… Chcete-li připravit řízky trochu jinak a přitom neušpinit moc nádobí, tento recept známého… Celý článek
Mandloně v Hustopečích rozkvétají. Pokochejte se jejich nádherou! Mandloňový sad v Hustopečích na Břeclavsku je unikátem. Je totiž největší nejen u nás, ale i v… Celý článek
5 skvělých dezertů, které zvládnete bez vážení. Stačí vám jen… Skvělé dezerty můžete upéct i v případě, že zrovna nemáte po ruce kuchyňskou váhu, případně v… Celý článek
Luxusní pomerančový dort Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku a lehce osolíme. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme… více o Luxusní pomerančový dort
Barščik polský Polovinu očištěné řepy pokrájíme, zalijeme koflíkem převařené vody, přidáme kůrky a necháme v teple 3 dny předem kvasit… více o Barščik polský
Gnocchi s tuňákem Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Mezitím než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném… více o Gnocchi s tuňákem
Ruský boršč Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalejeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když je maso měkké, přidáme na… více o Ruský boršč
Kuře s hříbky a tymiánem na víně Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u… více o Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Sojové šunkofleky Dáme vařit vodu na těstoviny - na 1/2 kg těstovin asi pět litrů vody. Vodu osolíme a když přijde do varu, přisyspeme… více o Sojové šunkofleky
Rychlá buchta nebo perník tety… Vše se dobře promíchá, až je těsto hladké. Puding se dává prášek (nevaří se). Nalejeme na plech s pečícím papírem a… více o Rychlá buchta nebo perník tety Romanky
Broskvový koláč Hrubou, polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme, přidáme vejce, mléko, olej a umícháme těsto. Broskve… více o Broskvový koláč
Mramorovaný koláč – tvaroh a… Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia a začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky,… více o Mramorovaný koláč – tvaroh a čokoláda
Candát na kmíně Porce ryby osolíme, okmínujeme a poprášíme moukou. Rybu pečeme 30 min v rozehřátém sádle zvolna po obou stranách do… více o Candát na kmíně
Francouzské jednohubky 1. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky-cca 5 minut. 2. Přidáme nakrájený pórek a smažíme… více o Francouzské jednohubky
Utopenci V. Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Vše naskládáme do 3 l láhve (cibule,… více o Utopenci V.