2
RADA: Těsto:
RADA: Krémová náplň:
Nejdřív ušleháme bílky s trochou cukru (cukru tolik lžic jako vajec). Pak zamícháme žloutky a mouku – asi o lžíci víc… více o Dort
Žloutky, cukr a vodu ušleháme, přidáme roztopenou čokoládu s 1 polévkovou lžící másla a necháme zchladnout. Přisypeme… více o Brusinka dort
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. K rozpuštěné čokoládě přidáme změklé máslo, moučkový cukr a vyšleháme do pěny.… více o Sachrův dort
Když se na ně podíváte, snadno si je spletete s opravdovými sukulenty a kaktusy. Člověku je až… Celý článek
Jednoduchý, levný, ale vynikající pokrm s líbezným názvem si zamilují nejen dospělí, ale i… Celý článek
Přestože je avokádo exotická ingredience a symbol mexické kultury, už si získalo srdce mnoha… Celý článek
Urodilo se vám letos hodně jablek a vy nemáte, kde byste je čerstvá uchovali až do jara?… Celý článek
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do… více o Salát od Středozemního moře
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme… více o Salát z krabích tyčinek
Z ingrediencí vypracujeme těsto, 2/3 z něj vyválíme a uložíme na vymaštěný plech. Potřeme náplní, kterou připravíme… více o Tvarohový mřížkový koláč
Nivu nastrouháme na jemno, přidáme tatarku a česnek. Vše zamíchame. Pokud přidáme eidam, pomazánkové máslo, přidáme… více o Česneková pomazánka z Nivy
Hrubě nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso pokrájené na hranolky a za stálého míchání je osmahneme a pod… více o Azu po tatarsku
Jablka oloupeme, přepůlíme, očistíme od jadýrek, pokapeme citronem, větší jalblka naspodku lehce seřízneme. Zahřejeme… více o Jablíčková dobrota
Během přípravy omáčky si uvaříme rýži ve vodě se solí, hřebíčkem a kurkumou. Nakrájíme cibulku a necháme v hrnci… více o Kari omáčka se zeleninou a surimi
Všechny přísady v míse promícháme, pekáč s vyššším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jen vyložíme… více o Hrnečková cuketová buchta
Fazolky (250-300 g) krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus. Slaninu pokrájíme na kostičky … více o Česnekové fazolky se slaninou
Plátky masa lehce naklepeme a nejméně na 1 hodinu vložíme do marinády z ořechů, oleje, medu, soli a pepře. Banány… více o Grilované medailonky s banány
Na pánvi osmahneme dozlatova cibulku na oleji. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou rýže a vejcem. Přidáme sůl… více o Plněné papriky s rajskou omáčkou
1. Oddělíme žloutek od bílku. 2. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. 3. V jiné… více o Lehký lahodný piškotový koláč s pudinkem a ovocem