Plátky masa naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme z obou stran maso dozlatova a hotové uložíme na teplém místě.
Do výpeku po mase přidáme na nudličky pokrájenou cibuli a papriku a za občasného promíchání orestujeme. Pak přidáme scezené fazole a pokrájená rajčata, krátce povaříme, dochutíme sojovou omáčkou a pepřem.
Pokud použijeme fazole v tomatu, cedit je nemusíme a můžeme vynechat část rajčat.
Vepřové plátky dáme na talíř s bramborovou přílohou a přelijeme zeleninovo-fazolovou směsí.
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky