Vejce a cukr ušleháme, potom přidáme ostatní suroviny. Na vymazaný plech nalijeme těsto.
Mezitím si připravíme směs z: 2 tvarohy, 1 až 2 vejce, 1 vanilkový cukr. Osladíme dle chuti, přidáme mléko dle potřeby.
Tuto směs si dáme do kornouty na šlehačku (postačí i obyčejný mikrotenový sáček, kterému ustřihneme růžek) a směsí malujeme na těsto cik cak mřížky, dáme péct. Upečenou buchtu pocukrujeme.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme na hrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do…
více o Tortellini s nivovou omáčkou
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané