Přes noc namočíme 6–7 vrchovatých lžic fazolí. Vodu nevyléváme, pouze dolijeme do cca 1,2 litru. Nesolíme a vaříme v tlakovém hrnci 50 minut. V normálním hrnci delší dobu, dokud fazole nezměknou.
Pokud vaříme v tlakovém hrnci, necháme zchladnout, otevřeme, přelijeme do obyčejného hrnce a dáme opět vařit. Pokud se voda příliš vyváří, přiléváme postupně nejlépe vroucí vodu.
Vařící polévku s již měkkými fazolemi zahustíme jíškou z 50 g másla a hladké mouky. Po 10 minutách přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, osolíme, okyselíme octem a vaříme ještě 5 minut.
Pokud polévku chceme jako samostatné jídlo, můžeme dát více fazolí nebo klobás. Podáváme s pečivem.
Do 1/2 l vody vsypeme pudinkový prášek s cukrem a vaříme asi 2 min. Do vlažné hmoty vešleháme tvaroh a želatinu, kterou…
více o Tvarohové řezy nepečené
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřícím práškem, mléko a nakonec sníh z bílků. Na náplň si vyšleháme…
více o Bábovka s tvarohovou náplní