Prostá fazolová polévka

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: 90 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Jíška
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 2
      špetka sůl
    • 1,2
      l voda
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      ks klobása nejlépe uzená
    • 7
      lžíce fazole barevné nebo červené

Postup přípravy receptu

  • Přes noc namočíme 6–7 vrchovatých lžic fazolí. Vodu nevyléváme, pouze dolijeme do cca 1,2 litru. Nesolíme a vaříme v tlakovém hrnci 50 minut. V normálním hrnci delší dobu, dokud fazole nezměknou.
  • Pokud vaříme v tlakovém hrnci, necháme zchladnout, otevřeme, přelijeme do obyčejného hrnce a dáme opět vařit. Pokud se voda příliš vyváří, přiléváme postupně nejlépe vroucí vodu.
  • Vařící polévku s již měkkými fazolemi zahustíme jíškou z 50 g másla a hladké mouky. Po 10 minutách přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, osolíme, okyselíme octem a vaříme ještě 5 minut.
  • Pokud polévku chceme jako samostatné jídlo, můžeme dát více fazolí nebo klobás. Podáváme s pečivem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: