Přes noc namočíme 6–7 vrchovatých lžic fazolí. Vodu nevyléváme, pouze dolijeme do cca 1,2 litru. Nesolíme a vaříme v tlakovém hrnci 50 minut. V normálním hrnci delší dobu, dokud fazole nezměknou.
Pokud vaříme v tlakovém hrnci, necháme zchladnout, otevřeme, přelijeme do obyčejného hrnce a dáme opět vařit. Pokud se voda příliš vyváří, přiléváme postupně nejlépe vroucí vodu.
Vařící polévku s již měkkými fazolemi zahustíme jíškou z 50 g másla a hladké mouky. Po 10 minutách přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, osolíme, okyselíme octem a vaříme ještě 5 minut.
Pokud polévku chceme jako samostatné jídlo, můžeme dát více fazolí nebo klobás. Podáváme s pečivem.
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou