Přes noc namočíme 6–7 vrchovatých lžic fazolí. Vodu nevyléváme, pouze dolijeme do cca 1,2 litru. Nesolíme a vaříme v tlakovém hrnci 50 minut. V normálním hrnci delší dobu, dokud fazole nezměknou.
Pokud vaříme v tlakovém hrnci, necháme zchladnout, otevřeme, přelijeme do obyčejného hrnce a dáme opět vařit. Pokud se voda příliš vyváří, přiléváme postupně nejlépe vroucí vodu.
Vařící polévku s již měkkými fazolemi zahustíme jíškou z 50 g másla a hladké mouky. Po 10 minutách přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, osolíme, okyselíme octem a vaříme ještě 5 minut.
Pokud polévku chceme jako samostatné jídlo, můžeme dát více fazolí nebo klobás. Podáváme s pečivem.
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka