3.38
Marináda: koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme. Játra důkladně propláchneme, osušíme a vložíme do marinády.… více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Rajčata podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím na pánvi… více o Provensálská rajská jablíčka s vejci
Na oleji osmažíme kostky kuřecího masa dozlatova. Pak nasypeme do hrnce osmažené kostky a podle hustoty přidáme… více o Sýrová omáčka
Stále si lámete hlavu nad tím, co dát svým dětem k jídlu, aby byly zdravé a plné energie?… Celý článek
Chystáte v podzimním období oslavu nebo jinou slavnostní příležitost a stále si nevíte rady s… Celý článek
Ne nadarmo je dýně hvězdou podzimní kuchyně. Vykouzlíte z ní senzační polévky, přílohy i… Celý článek
I méně zkušený houbař při hledání celkem bezpečně pozná, že to, na co právě kouká v trávě nebo… Celý článek
Těsto: žloutky, cukr, vodu ušlehat, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme… více o Žravé řezy
Do větší misky dáme nugetu, do které přidáme mléko. Pořádně promícháme, aby tam nebyly žádné hrudky, přidáme smetanu a… více o Čokoládové zmrzlinky
Roštěnky mírně naklepeme a okraje nařízneme, aby se při dušení nekroutily. Roštěnky potřeme sardelovou pastou, lehce… více o Švédská roštěnka
Esíčka rozdrtíme v mixéru nebo nastrouháme, prosijeme do mísy, přidáme prosátý cukr s kakaem, rum, kávu a vypracujeme… více o Dvoubarevná roláda
1. Kvásek - do misky dáme trochu vlahého mléka, lžičku cukru, rozdrobené droždí a trochu hladké mouky - necháme na… více o Buchty „Hanka“
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou… více o Houbová omáčka jednoduchá
Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme… více o Tmavé housky pro domácí pekárnu
1. Plátky vepřové krkovice tence naklepeme ,osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. 2. Obalíme je ve směsi strouhanky… více o Obrácené řízky
Recept plněný bramborák připravíme takto: Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme… více o Bramborák plněný tvarohem
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem. 1. Cizrnu přes noc namočte… více o Francouzský salát z cizrny
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem,… více o Mramorový korpus
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme částí… více o "Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami