Provensálská paštika z drůbežích jater Marináda: koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme. Játra důkladně propláchneme, osušíme a vložíme do marinády.… více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Provensálská rajská jablíčka s vejci Rajčata podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím na pánvi… více o Provensálská rajská jablíčka s vejci
Sýrová omáčka Na oleji osmažíme kostky kuřecího masa dozlatova. Pak nasypeme do hrnce osmažené kostky a podle hustoty přidáme… více o Sýrová omáčka
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí… Plzeňský kraj nenabízí jen výborné pivo, přestože je jím místní gastronomie hodně ovlivněná.… Celý článek
Nejkrásnější velikonoční cukroví: Inspirujte se tipy, jak ho… Krásně nazdobené cukroví nemusíte dělat jen na Vánoce. Pokud máte rádi kreativní tvoření,… Celý článek
Od pondělí do pátku: Syté večeře do 30 minut na stole. A zbyde i… Neztrácejte zbytečně čas v kuchyni! Máme pro vás pět rychlých večeří na všední dny, které… Celý článek
Domácí pesto 8x jinak: Z medvědího česneku, bazalky a dalších… Uvařit kvalitní těstoviny a smíchat je s pestem trvá jen chvilku, přitom jde o skvělé jídlo.… Celý článek
Džusové řezy Ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháváme olej. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vmícháme do ušlehané hmoty.… více o Džusové řezy
Kapustový hrnec Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na… více o Kapustový hrnec
Koláčky z listového těsta V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5… více o Koláčky z listového těsta
Kuřecí kari s kokosovým mlékem Špenát rozmrazíme podle návodu na obalu a pak ho vidličkou rozmělníme. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na… více o Kuřecí kari s kokosovým mlékem
Pórkový nákyp Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Na kostičkách anglické slaniny podusíme pórek nakrájený na kolečka. V misce… více o Pórkový nákyp
Sýrové šneky Listové těsto vyválíme na 3-4 mm tenký plát, vyválené těsto poklademe salámem, posypeme nastrouhaným sýrem a rolujeme… více o Sýrové šneky
Špenátovo-sýrový quiche se smetanou Sůl, vejce máslo a mouku zpracujeme na těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme do folie a dáme do chladu. Troubu… více o Špenátovo-sýrový quiche se smetanou
Brokolicová polévka Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme… více o Brokolicová polévka
Salát z pečených paprik Celé papriky dáme do trouby (180 °C) a necháme péct, dokud jejich povrch cca z poloviny nezhnědne. Necháme je… více o Salát z pečených paprik
Nejlepší a nejjednodušší buchty V mléce rozšlehat cukry, sůl, vajíčka a máslo s olejem. Přisypat obě mouky, droždí a hnětat, dokud se nevypracuje… více o Nejlepší a nejjednodušší buchty
Jablkové řezy Mouku, prášek so pečiva, cukr a kakao dáme do mísy. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, mléko, rum a oloupané, nastrouhaná… více o Jablkové řezy
Rumunský toast Připravíme si toastový chléb, který potřeme slaným máslem-ramou. Do lisu na česnek vložíme půlku stroužku, česnek se… více o Rumunský toast