Provensálská paštika z drůbežích jater Marináda: koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme. Játra důkladně propláchneme, osušíme a vložíme do marinády.… více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Provensálská rajská jablíčka s vejci Rajčata podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím na pánvi… více o Provensálská rajská jablíčka s vejci
Sýrová omáčka Na oleji osmažíme kostky kuřecího masa dozlatova. Pak nasypeme do hrnce osmažené kostky a podle hustoty přidáme… více o Sýrová omáčka
Domácí pesto 8x jinak: Z medvědího česneku, bazalky a dalších… Uvařit kvalitní těstoviny a smíchat je s pestem trvá jen chvilku, přitom jde o skvělé jídlo.… Celý článek
Medvědí česnek je zázrak. Zkuste omeletu, pesto nebo rizoto Sezona medvědího česneku začíná v březnu a končí v okamžiku, kdy rostlina začíná kvést. Kde… Celý článek
Fialky milovala i císařovna Sissi: Zkuste je kandované, v… Jaro je úžasné období, kdy se probouzí příroda a začínají vykvétat něžné fialky. Jejich… Celý článek
Nejhezčí jarní věnce jsou ty, které můžete sníst! Recept a velká… Venku již raší první květiny a svátky jara jsou za dveřmi. Přeneste si kousek jara i k sobě… Celý článek
Kokosovo-ořechové řezy Těsto 1: vejce vyšleháme s práškovým cukrem, přidáme ořechy, hrubou mouku, prášek do pečiva a kakao. Upečeme. Těsto… více o Kokosovo-ořechové řezy
Kuřecí tajemství Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme (můžeme použít i grilovací koření), položíme plátek šunky, na něj půlku… více o Kuřecí tajemství
Lehké jablečné řezy Všechny ingredience ušleháme ve šlehači, těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Vychladlý piškot… více o Lehké jablečné řezy
Pařížský mouřenín Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je dotuha. Zašleháme drobný cukr, přidáme žloutky a mouku smíchanou se škrobovou… více o Pařížský mouřenín
Australská čokoládová buchta z… Celé bulvy červené řepy uvaříme ve vodě do měkka. Řepu oloupeme a nastrouháme na jemno (nebo pro pohodlné jako já i… více o Australská čokoládová buchta z červené řepy
Smažené palačinky Upečeme klasické palačinky. Nakrájenou cibuli orestujeme na trošce oleje, vložíme vymačkané a nakrájené zelí a na… více o Smažené palačinky
Muffinky podle Danušky Všechno promícháme - suroviny vystačí na 24 ks muffin. Je možné je udělat muffiny samotné, nebo nalít trochu na dno,… více o Muffinky podle Danušky
Omáčka na těstoviny pro víc lidí Postup Na olivovém oleji osmahneme na jemno pokráj. cibulku a přidáme na kostičky pokráj. maso, posypeme podravkou,… více o Omáčka na těstoviny pro víc lidí
Smažená vajíčka Na rozpálenou pánev si dáme lžíci slunečnicového oleje.Potom si rozklepneme vajíčka do hrníčku a zjistíme jestli nejsou… více o Smažená vajíčka
Pařížský krém Čokoládu vsypeme do oslazené smetany, za stálého míchání přivedeme k varu a pak necháme vychladnout. Čokoládovou… více o Pařížský krém
Bábovka tvarohovo-tvarohová Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý… více o Bábovka tvarohovo-tvarohová
Jablečný koláč z bramborového těsta 1. Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Z citronu nastrouháme 1/4 lžičky kůry,… více o Jablečný koláč z bramborového těsta