Rajčata podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rajčata do něj klademe naříznutou stranou. Kolem nasypeme nadrobno nasekanou cibuli.
Během pečení do rajčat často pícháme vidličkou, aby pouštěla šťávu. Asi za čtvrt hodiny je otočíme a šťávu necháme zkaramelizovat.
Nakonec na pánev mezi rajčata rozklepneme vejce jako volská oka. Všechno posypeme sekanou petrželkou, rozsekaným česnekem, pepřem a solí.
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl
Na malé kousky rozebranou brokolici dáme do misky, podlejeme asi 2 lžícemi vody a přikryté necháme "dusit" v mikrovlnce…
více o Lehký brokolicový salát