Provensálská rajská jablíčka s vejci

3

hodnoceno: 6
Příprava: 20 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks česnek strouzky
    • 3
      ks vejce
    • petržel
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Rajčata podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rajčata do něj klademe naříznutou stranou. Kolem nasypeme nadrobno nasekanou cibuli.
  • Během pečení do rajčat často pícháme vidličkou, aby pouštěla šťávu. Asi za čtvrt hodiny je otočíme a šťávu necháme zkaramelizovat.
  • Nakonec na pánev mezi rajčata rozklepneme vejce jako volská oka. Všechno posypeme sekanou petrželkou, rozsekaným česnekem, pepřem a solí.
Zařazení: Chuťovky Z vajec

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: