Rajčata podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rajčata do něj klademe naříznutou stranou. Kolem nasypeme nadrobno nasekanou cibuli.
Během pečení do rajčat často pícháme vidličkou, aby pouštěla šťávu. Asi za čtvrt hodiny je otočíme a šťávu necháme zkaramelizovat.
Nakonec na pánev mezi rajčata rozklepneme vejce jako volská oka. Všechno posypeme sekanou petrželkou, rozsekaným česnekem, pepřem a solí.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy