Lilek a cuketu nakrájíme na velké kousky (2,5 cm), prosolíme a necháme je pustit vodu.
Nahrubo nakrájené cibule a česnek lehce osmahneme ve velkém hrnci, přidáme na velké kousky nakrájené papriky a smažíme dalších 10 minut. Pak teprve přidáme cuketu a lilek. Okořeníme bazalkou, solí a pepřem a na mírném ohni vaříme 30 minut. Pak přidáme oloupaná rajčata a vaříme dalších 15 minut.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny