Lilek a cuketu nakrájíme na velké kousky (2,5 cm), prosolíme a necháme je pustit vodu.
Nahrubo nakrájené cibule a česnek lehce osmahneme ve velkém hrnci, přidáme na velké kousky nakrájené papriky a smažíme dalších 10 minut. Pak teprve přidáme cuketu a lilek. Okořeníme bazalkou, solí a pepřem a na mírném ohni vaříme 30 minut. Pak přidáme oloupaná rajčata a vaříme dalších 15 minut.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč