Lilek a cuketu nakrájíme na velké kousky (2,5 cm), prosolíme a necháme je pustit vodu.
Nahrubo nakrájené cibule a česnek lehce osmahneme ve velkém hrnci, přidáme na velké kousky nakrájené papriky a smažíme dalších 10 minut. Pak teprve přidáme cuketu a lilek. Okořeníme bazalkou, solí a pepřem a na mírném ohni vaříme 30 minut. Pak přidáme oloupaná rajčata a vaříme dalších 15 minut.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky