Na rozpálený olej vložíme rozdrobené bujónové kostky. Na ně poskládáme kuřecí prsa, která jsme nakrájeli na malé plátky. Ukrojíme 1/4 cibule a nasekáme na malé části, přidáme ke směsi a restujeme.
Když je maso orestované, přidáme 200 ml vody, 5 minut povaříme, přidáme rozmačkaný česnek a na kolečka nakrájený zbytek cibule. Vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme jogurt, pečlivě promícháme a podle toho, jak chceme mít omáčku hustou, si v hrnku namícháme mouku s vodou a směs zahustíme. Osolíme podle chuti a 20 minut povaříme.
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu…
více o Falešná marcipánová hmota
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky