Na pánvi (wok) necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a zprudka osmahneme. Přidáme pórek (kolečka) a nakrájenou čerstvou papriku. Vše chvíli restujeme. Poté přidáme kečup a protlak a chvilku podusíme. Nyní směs okořeníme kořením na čínu, pepřem a prolisovaným česnekem. Další koření volíme podle toho, jak chceme směs ostrou, nebo co máme zrovna doma (středně ostrá: ďábelské koření, pálivá paprika; méně ostrá: ďábelské koření, sladká paprika; ostrá: ďábelské koření, chilli). Podáváme s rýží.
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka