Na pánvi (wok) necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a zprudka osmahneme. Přidáme pórek (kolečka) a nakrájenou čerstvou papriku. Vše chvíli restujeme. Poté přidáme kečup a protlak a chvilku podusíme. Nyní směs okořeníme kořením na čínu, pepřem a prolisovaným česnekem. Další koření volíme podle toho, jak chceme směs ostrou, nebo co máme zrovna doma (středně ostrá: ďábelské koření, pálivá paprika; méně ostrá: ďábelské koření, sladká paprika; ostrá: ďábelské koření, chilli). Podáváme s rýží.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky