Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citronu. Pstruha po obou stranách potřeme rozpuštěným máslem a dáme na plech s pečicím papírem.
Plech dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10 minut. Pak vyjmeme, potřeme máslem, posypeme mandlovými lupínky a vložíme zpět do trouby. Pečeme asi 10 minut a dáváme pozor, aby se lupínky nepřipálily.
Dobu pečení upravíme podle velikosti pstruhů, cca 15–20 minut.
Hotového pstruha přeložíme na nahřátý talíř a podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo a zeleninový salát.
Mandlové lupínky na talíři můžeme trochu pokapat medem. Necháme vyniknout jemnou chuť masa s hořkými mandlemi a sladkým medem.
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Kuřecí čtvrky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem,gril.kořením a osmažíme na pánvi na oleji.
Pak vyndáme maso…
více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči