Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citronu. Pstruha po obou stranách potřeme rozpuštěným máslem a dáme na plech s pečicím papírem.
Plech dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10 minut. Pak vyjmeme, potřeme máslem, posypeme mandlovými lupínky a vložíme zpět do trouby. Pečeme asi 10 minut a dáváme pozor, aby se lupínky nepřipálily.
Dobu pečení upravíme podle velikosti pstruhů, cca 15–20 minut.
Hotového pstruha přeložíme na nahřátý talíř a podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo a zeleninový salát.
Mandlové lupínky na talíři můžeme trochu pokapat medem. Necháme vyniknout jemnou chuť masa s hořkými mandlemi a sladkým medem.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky