Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citronu. Pstruha po obou stranách potřeme rozpuštěným máslem a dáme na plech s pečicím papírem.
Plech dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10 minut. Pak vyjmeme, potřeme máslem, posypeme mandlovými lupínky a vložíme zpět do trouby. Pečeme asi 10 minut a dáváme pozor, aby se lupínky nepřipálily.
Dobu pečení upravíme podle velikosti pstruhů, cca 15–20 minut.
Hotového pstruha přeložíme na nahřátý talíř a podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo a zeleninový salát.
Mandlové lupínky na talíři můžeme trochu pokapat medem. Necháme vyniknout jemnou chuť masa s hořkými mandlemi a sladkým medem.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu