Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citronu. Pstruha po obou stranách potřeme rozpuštěným máslem a dáme na plech s pečicím papírem.
Plech dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10 minut. Pak vyjmeme, potřeme máslem, posypeme mandlovými lupínky a vložíme zpět do trouby. Pečeme asi 10 minut a dáváme pozor, aby se lupínky nepřipálily.
Dobu pečení upravíme podle velikosti pstruhů, cca 15–20 minut.
Hotového pstruha přeložíme na nahřátý talíř a podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo a zeleninový salát.
Mandlové lupínky na talíři můžeme trochu pokapat medem. Necháme vyniknout jemnou chuť masa s hořkými mandlemi a sladkým medem.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města