Připravíme si čtyři pstruhy, konzervu loupaných rajčat, cibuli, pórek, česnek, petrželku, pepř, sůl, olivový olej a brambory.
Uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme nahrubo, osmahneme dozlatova, přidáme na kolečka nakrájený česnek, orestujeme, zalijeme konzervovanými rajčaty, přidáme sůl, pepř a povaříme pět minut. Nakonec přidáme nakrájený pórek, petrželku a opět krátce podusíme.
Filety nakrájené na pláty prokládáme s brambory do pekáče. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, navrstvíme na to připravenou rajčatovou směs a zapečeme v troubě po dobu 20 minut při teplotě 160–200 °C.
Citron ostrouhejte a vymačkejte na šťávu, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2…
více o Grilovaný candát na rajčatech
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky nasekáme. Ve…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka