
2.83
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny… více o Jablka se slaninou a brambory
Ve velkém hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Mezitím pokrájejte houby a slaninu. Do misky či hrnku nalijte… více o Těstoviny se slaninou a houbami
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli… více o Barevná rýže se slaninou a žampiony
Okurka, to je chuť a vůně léta. Skvěle osvěží a díky vysokému obsahu vody i hydratuje. Umí… Celý článek
Dostat krásnou kytici je vždycky hezké, ale co kdyby byla celá z malých dortíků, které můžete… Celý článek
Vaření beze zbytku – tolik se o něm mluví a stal se z něj až módní trend. Ve skutečnosti jde… Celý článek
Červený meloun je neodmyslitelným symbolem léta. Je lahodný a v horkých dnech nesmírně… Celý článek
Kuskus necháme nabobtnat a k němu přidáme nakrájené mandle, oříšky, sušené ovoce, zakapeme medem a navrh přidáme… více o Sladký kuskus
Sýr nivu nakrájíme na 5 mm silné plátky. na každý plátek položíme šunku a přiložíme druhým plátkem, obalíme v těstíčku… více o Smažená niva proložená
Než začneme připravovat krém, nasypeme piškoty do mísy a můžeme i nemusíme je pokapat rumem. Čokoládu na vaření dáme… více o Šmadlafunda
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku… více o Výborná chlebíčková pomazánka
Těsto: vyšlehat 3 vejce, 2 dcl krystalového cukru, 1 dcl oleje, pak přimíchat 4 dcl polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva… více o Mřížkovaná buchta
Smíchat,nalít,přelít,upéct. Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe… více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Lívance: necháme vzejít kvásek (vlažné mléko cca hrnek, droždí, trochu cukru, trochu hl. mouky). Kvásek nalijeme do… více o Lívance s merendou
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je. 2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a… více o Olomoucké plněné papriky
Do kuřecích prsíček nebo vyššího plátku kotlet, kýty... opatrně prořízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Kapsy… více o Banánovo-nivové řízky
Oddělíme žloutky od bílků. Z pěti bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme… více o Máslová bábovka
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme. Kroupy si uvaříme zvlášť… více o Uzená polévka s kroupami
Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso… více o Guláš v papiňáku