Ryby omyjte, osušte a kůži nakrojte do tvaru mřížky. V misce smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, nasekanou majoránkou, tymiánem, solí a pepřem.
Potřete pstruhy z obou stran i uvnitř a vložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180 °C dozlatova, asi 20 minut. Ke konci ozdobte ryby plátky mandlí a nechte propéct.
Mezitím oloupejte a nakrájejte na kousky brambory a uvařte v osolené vodě doměkka. Poté slijte a rozšťouchejte s máslem a mlékem na pyré. Ozdobte petrželkou.
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3–4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Vše smícháme šlehačem, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polijeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky