Ryby omyjte, osušte a kůži nakrojte do tvaru mřížky. V misce smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, nasekanou majoránkou, tymiánem, solí a pepřem.
Potřete pstruhy z obou stran i uvnitř a vložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180 °C dozlatova, asi 20 minut. Ke konci ozdobte ryby plátky mandlí a nechte propéct.
Mezitím oloupejte a nakrájejte na kousky brambory a uvařte v osolené vodě doměkka. Poté slijte a rozšťouchejte s máslem a mlékem na pyré. Ozdobte petrželkou.
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3–4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Vše smícháme šlehačem, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polijeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta