Pudinková bábovka Celá vejce s cukrem dobře ušleháme do pěny, pak přidáváme pudinkové prášky a prášek do pečiva, a ještě prošleháme.… více o Pudinková bábovka
Pudinková bábovka (nepečená) Uvaříme dětskou krupicovou kaši dle návodu. Když je kaše hotová, přidáme pudink rozmíchaný v mléce. Vaříme dalčí cca 2… více o Pudinková bábovka (nepečená)
Pudinková buchta Smícháme mouku, cukr, vejce, olej, prášek do pečiva a mléko. Nalijeme na plech či velký pekáč – předem vymazaný nebo… více o Pudinková buchta
Nejlepší večeře, když chcete zhubnout: Vyberte si z těchto… Opravdu musíte vynechat večeři, abyste zhubli? Vůbec ne! Při hubnutí je každé jídlo důležité,… Celý článek
Cibule není skvělá jen na vaření. Vyrobte si z ní účinné léky na… Cibule je zelenina nepostradatelná nejen při vaření. Je také výborným domácím prostředkem na… Celý článek
Bílkoviny jsou klíčem k vysněné postavě. V čem je hledat a jak s… Chcete shodit nějaké to kilo, aniž byste hladověli nebo přišli o svaly? Bílkoviny jsou vaším… Celý článek
Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí! Počátek roku přináší mnohá předsevzetí, která se často týkají i změn stravovacích návyků.… Celý článek
Schovaný hermelín Hermelín rozkrájíme na 3 kolečka. Každý plátek dáme mezi dva plátky šunky. Toto zabalíme důkladně do bramborového těsta… více o Schovaný hermelín
Trvanlivé sušenky Mouku s práškem přesijeme do mísy a z uvedených surovin zpracujeme těsto, necháme hodinku odpočinout, vyválíme plát a… více o Trvanlivé sušenky
Vánoční kysané zelí Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem a kořením. Pokud je kysané zelí velmi kyselé, tak ho… více o Vánoční kysané zelí
Výborné fazole Fazole uvaříme nemusí být úplně měkké, vaříme pouze ve vodě nijak neochucujeme. Na oleji lehce orestujeme cibuli,… více o Výborné fazole
Salát „Viněgret“ Brambory ve slupce, řepu a mrkev uvaříme, poté oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fazole uvaříme, zamícháme do řepy,… více o Salát „Viněgret“
Štrachanda Houby namočíme na 10-12 minut do směsi ušlehané z vejce, smetany a krupice. Škvarky nasekáme, spolu s jemně krájenou… více o Štrachanda
Domácí vanilková zmrzlina Žloutky s cukrem šleháme ručně ve vodní páře. Odstavíme a vyšleháme ručním šlehačem (asi 3 minuty). K vyšlehaným… více o Domácí vanilková zmrzlina
Šípková marmeláda Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Dusíme v kastrolu doměkka. Uvařené šípky propasírujeme jemným… více o Šípková marmeláda
Sedlácký guláš Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také… více o Sedlácký guláš
Pšenično-žitný chléb (kmínový) Suroviny vložíme do pekárny postupně. Prvně tekuté ingredience a pak sypké. Zapneme pekárnu na základní program a… více o Pšenično-žitný chléb (kmínový)
Brokolicový salát Brokolici uvaříme nad párou. Rozdělíme na malé růžičky, můžeme pokrájet, přídáme pokrájenou šunku a strouhaný tvrdý sýr… více o Brokolicový salát
Piškotová bábovka Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme trošku rumu, vmícháme mouku s práškem a nakonec tuhý sníh z bílků.… více o Piškotová bábovka