Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a příslušného množství prvního pudinkového prášku (cca 20 g) uvaříme krém – osladíme ho jen minimálně nebo vůbec ne. Do uvařeného krému vmícháme opatrně mandarinky.
Směs nalijeme do mísy vypláchnuté studenou vodou a necháme trochu vychladnout. Ze zbylých pudinkových prášků (1 ks + 17 g), mléka a cukru podle chuti uvaříme pudink.
Ztuhlou mandarinkovou směs poklademe piškoty (plátky zbylého pečiva) namočenými v rumu nebo likéru a zalijeme pudinkem. Necháme vychladit.
Moučník porcujeme lžící nebo ho můžeme zkusit vyklopit na talíř jako bombu.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová