Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a příslušného množství prvního pudinkového prášku (cca 20 g) uvaříme krém – osladíme ho jen minimálně nebo vůbec ne. Do uvařeného krému vmícháme opatrně mandarinky.
Směs nalijeme do mísy vypláchnuté studenou vodou a necháme trochu vychladnout. Ze zbylých pudinkových prášků (1 ks + 17 g), mléka a cukru podle chuti uvaříme pudink.
Ztuhlou mandarinkovou směs poklademe piškoty (plátky zbylého pečiva) namočenými v rumu nebo likéru a zalijeme pudinkem. Necháme vychladit.
Moučník porcujeme lžící nebo ho můžeme zkusit vyklopit na talíř jako bombu.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky