Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a příslušného množství prvního pudinkového prášku (cca 20 g) uvaříme krém – osladíme ho jen minimálně nebo vůbec ne. Do uvařeného krému vmícháme opatrně mandarinky.
Směs nalijeme do mísy vypláchnuté studenou vodou a necháme trochu vychladnout. Ze zbylých pudinkových prášků (1 ks + 17 g), mléka a cukru podle chuti uvaříme pudink.
Ztuhlou mandarinkovou směs poklademe piškoty (plátky zbylého pečiva) namočenými v rumu nebo likéru a zalijeme pudinkem. Necháme vychladit.
Moučník porcujeme lžící nebo ho můžeme zkusit vyklopit na talíř jako bombu.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena