Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem, přidáme vanilkový cukr, mouku, mléko, olej a prášek do pečiva. Nakonec přimícháme sníh z bílků. Dáme upéct.
Krém: Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý pudink. Ještě do horkého zamícháme nastrouhaná jablka (ty tam mírně změknou). Natřeme na upečené těsto. Posypeme nastrouhanou čokoládou.
Tento recept je možné měnit dle chuti. Do těsta přidávám 2 lžíce kakaa (pak je těsto tmavé a volím světlý pudink), nebo tam přidám kokos a pak volím čokoládový pudink. Místo jablek můžete použít i jiné ovoce.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky