Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem, přidáme vanilkový cukr, mouku, mléko, olej a prášek do pečiva. Nakonec přimícháme sníh z bílků. Dáme upéct.
Krém: Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý pudink. Ještě do horkého zamícháme nastrouhaná jablka (ty tam mírně změknou). Natřeme na upečené těsto. Posypeme nastrouhanou čokoládou.
Tento recept je možné měnit dle chuti. Do těsta přidávám 2 lžíce kakaa (pak je těsto tmavé a volím světlý pudink), nebo tam přidám kokos a pak volím čokoládový pudink. Místo jablek můžete použít i jiné ovoce.
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused