Z mléka, cukru a pudinku si uvaříme tuhý pudink. Z listového těsta vyválíme slabý plát, který pokrájíme na čtverce. Do středu každého čtverce dáme hromádku pudinku, spojíme přes sebe protilehlé rohy, potřeme vajíčkem a do středu šátečku zapíchneme párátko, které zabrání jeho rozevření při pečení. Šátečky dáme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem.
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko,…
více o Domácí rohlíky od Hodinářů
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny