Z mléka, cukru a pudinku si uvaříme tuhý pudink. Z listového těsta vyválíme slabý plát, který pokrájíme na čtverce. Do středu každého čtverce dáme hromádku pudinku, spojíme přes sebe protilehlé rohy, potřeme vajíčkem a do středu šátečku zapíchneme párátko, které zabrání jeho rozevření při pečení. Šátečky dáme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou