Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbytek cukru a vanilkový cukr, citronovou kůru, promícháme a přidáme heru, kvásek a mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vypracujeme hladké těsto a necháme alespoň 1/2 hodiny v teple vykynout.
Mezitím si uděláme krém. V mléce rozmícháme pudinkový prášek a cukr a vaříme do zhoustnutí. Necháme trochu vychladnout. Z vykynutého těsta tvoříme koláčky, na každý dáme trošku náplně a na ni přitiskneme půl švestky. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C. Vychladlé koláčky pocukrujeme.
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Do mísy prosijeme 120 g mouky, přidáme 150 g cukru, 1 dcl mléka, oleje a žloutek. Ušleháme. Opatrně do směsi vmícháme…
více o Vanilkový dort se skořicí